Избор на продукти в онлайн търговията

Преди старта на собствен онлайн магазин, всеки се изправя пред редица въпроси свързани с бъдещето и развитието на търговията. За някои от тези въпроси подбрахме и точните отговори на фона на цялото объркване, което настъпва. Изборът на продукти за онлайн търговията е едно от истински важните неща. Ето, защо на него обръщаме специално внимание.

  1. Съществува ли минимален пакет продукти, които трябва да предлага онлайн магазина – това е едно от решенията, които следва да бъдат взети преди самият старт на онлайн търговията. Тук може да се направи подбор на това, което ще се предлага; да се избере стратегия, по която да се прави най-добрият маркетинг за пласирането му на пазара и тогава вече могат да се включат различни пакети от няколко продукта от каталога в промоции и други.
  2. Има ли добавена стойност за салоните – промоции, рекламни материали и т.н – намаления, разпродажби и надписи от рода на: „две за цената на едно“, от край време примамват потребителското око. В случай, че тези правила важат и във вашият онлайн магазин, то успехът и покачване ръста от продажби до голяма степен е гарантиран.
  3. Предлага ли се цялостна грижа за клиента или стоките и услугите се свеждат главно до конкретни такива – някои собственици на онлайн магазини са на мнение, че колкото повече стоки или услуги предлагат, толкова по-голям е шанса да задоволят клиентските нужди. До известна степен това е така, но нека не пренебрегваме и факта, че когато има отбрани, качествени и търсени продукти и всичко спазва някакъв ред, то успехът е гарантиран.
  4. Има ли обратна връзка с потребителя – едно от най-важните правила на всеки бизнес е обратната връзка с клиента. Колкото по-близка е тя с купувача, толкова по-стабилен източник за последвала реклама може да имате. Или казано по-друг начин доволният клиент може да направи най-добрата реклама, а именно като остави положителен коментар в сайта ви или в социалните мрежи за вашата търговия, продукти и отношение.
  5. Предлага ли се помощ на клиента в избора на продукти, когато се колебае между няколко такива – вниманието е едно от нещата, на които съвременният потребител обръща най-голямо значение. Ето, защо винаги давайте обратна връзка на клиентите си, насоки и упътвания, ако искат от вас такива и най-вече оставяйте ги с хубаво впечатление за вас и вашият бизнес.